Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda.
Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan.
Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian sebab lack of protein. Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr.Shaklee pada awal 70 an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi.
Kacang soya yang digunakan Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga.
Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, maslaah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya membawa kepada kematian.
KEISTIMEWAAN SHAKLEE
- Shaklee menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai secara genetic (Non GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
- Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan.
- Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol.
- Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 - penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
- Membekalkan 9 asid amino.
- Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.
MANFAAT PROTEIN
- Awet MudaAsid Amino penting untuk membina kuku, otot, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain.
- ProstatGenistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memuasnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
- HormoneKacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormone wanita. Ia membantu merendahkan padas kolestrol, mencegah risiko osteoprosis dan sakit jantung.
- RemajaMeransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
- TenagaMembekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migraine, imsomnia dan tekanan.
- PigmentasiMembaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, memperbaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua
- MemoriMeningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan ransangan.
#FaktaShaklee
Dr Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961
*produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawar, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
*produk-produk ini tidak bertujuan untuk membuat diagnosis, merawar, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Husna,
{1127918}
012-2707477
No comments:
Post a Comment